Голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко на зустрічі із представниками релігійних організацій Донецької області закликав голів церков усіх конфесій проводити богослужіння в режимі онлайн.

Павло Кириленко звернув увагу присутніх, що Кабінет Міністрів рекомендував обмежити проведення богослужінь, релігійних обрядів, церемоній і процесій у культових будівлях та здійснювати молебні та інші церемонії з використанням дистанційних технологій.

Настоятель Свято-Стрітенської церкви Православної церкви України протоієрей Костянтин Кузнєцов підтвердив слушність рекомендацій органів державної влади з огляду на те, що кількість вірян у храмах значно зменшилась. «Не завжди службу можна провести дистанційно, але в тих випадках, коли це можливо, — всі використовують онлайн-інструменти», — наголосив він.

Про значне зменшення кількості паломників у Святогірській лаврі розповів Митрополит Святогірський Арсеній. За його словами, на території Лаври виконуються необхідні заходи із дезінфекції предметів, з якими контактують віряни, здійснюється вентиляція приміщень.

Директор благодійного фонду «Карітас-Краматорськ» отець Василь Іванюк заявив про готовність духовенства піти на певні обмеження. Утім, за його словами, повністю закривати церкви неможливо. «В умовах пандемії релігійні організації готові допомагати органам державної влади проводити заходи з ліквідації на-
слідків поширення хвороби та надавати допомогу в догляді за хворими», — сказав директор благодійного фонду «Карітас-Краматорськ».

Донецька область.

Фото прес-служби Донецької ОДА.