Відповідно до постанови від 25 березня 2020 року № 239 уряд розширив дозвіл на певні види діяльності з обов’язковим дотриманням правил безпеки та відповідних санітарних і протиепідемічних заходів, а також використанням засобів індивідуального захисту.

Цей дозвіл поширюється на діяльність закладів громадського харчування щодо адресної доставки замовлень, торгівлю продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом, засобами зв’язку.

Зокрема, уряд погодився з Держпродспоживслужбою, що зняття заборони на діяльність закладів ветеринарної медицини запобігатиме виникненню та розповсюдженню особливо небезпечних інфекційних захворювань серед домашніх та сільськогосподарських тварин, а також спалахів хвороб, спільних для людей і тварин. Так це сприятиме забезпеченню належного ветеринарно-санітарного та епізоотичного благополуччя в Україні.

Зняття обмежень на торгівлю пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом дозволить своєчасно провести весняно-польові роботи, адже природа завершення карантину не чекатиме.

Також дозволено роботу банківських і страхових установ, медичну практику, діяльність автозаправних комплексів, СТО та ремонту транспортних засобів, технічного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, діяльності з ремонту комп’ютерів, побутових виробів, предметів особистого вжитку, об’єктів поштового зв’язку.

Обмеження не поширюються на перевезення легковими автомобілями, а от перевезення службовими та/або орендованими автомобільними транспортними засобами підприємств, закладів та установ має здійснюватися у межах кількості місць для сидіння та виключно за маршрутами руху, погодженими з Нацполіцією.

Також уряд змінив вимоги до перевезень у трамваях, тролейбусах, автобусах, маршрутних таксі, дозволивши замість 10 пасажирів перевозити ту кількість, яка одночасно не перевищує половини місць для сидіння.

Водночас постановою уряду продовжено заборону на роботу закладів освіти, закладів громадського харчування (окрім адресної доставки), торговельно-розважальних центрів, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення. Крім того, до 24 квітня заборонено регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні, пасажирські перевезення авіаційним транспортом.