Про це повідомив прокурор у справі Сергій Зузак у коментарі «Громадському». Таким чином, ОГУ задовольнив клопотання слідчих Нацполіції, які просили ще два місяці для завершення експертиз і проведення додаткових слідчих дій відносно підозрюваних медсестри Яни Дугарь, дитячого хірурга, волонтера Юлії Кузьменко та ветерана АТО, музиканта Андрія Антоненка.

Прокурор уважає, що без їхнього завершення передавати справу до суду рано. За словами Зузака, всі троє підозрюваних на цей момент відмовилися від проходження поліграфа, а деякі з них — від психологічної й антропологічної експертиз.

Зі свого боку адвокати підозрюваних Андрія Антоненка, Юлії Кузьменко і Яни Дугарь подали заперечення щодо цього клопотання, наголошуючи на тому, що докази, які б спростовували аргументи захисту, відсутні.

«Немає жодного доказу, який би спростовував аргументи захисту про невідповідність зросту (розбіжність 10 см), жодного свідка, який би заперечував показання понад 10 свідків на користь Дугарь, невідповідність портретної експертизи через наявність зокрема тату, а проведення експертизи тільки за методом візуального зіставлення — робить таку експертизу фейковою, як і експертизу ходи. Немає жодного доказу контактів Дугарь із Антоненком, а з Кузьменко — до 2019 року, слідством не спростовані документи алібі й таке інше. Цілком достатньо доказів закрити провадження щодо Дугарь. Зате сторона обвинувачення придумує непотрібні експертизи, щоб була формальна підстава продовжувати слідство», — прокоментував адвокат Яни Дугарь Віталій Коломієць.

У зв’язку із продовженням терміну досудового розслідування найближчими днями повинні відбутися судові засідання щодо продовження запобіжного заходу підозрюваним, термін якого минає на початку квітня.