Усі хворі на коронавірус у Львівській області перебувають в обласній інфекційній лікарні.

Фото з відкритих джерел.

Це 50-річна жінка, яка на початку березня повернулася з Німеччини й перебувала у Львові на амбулаторному лікуванні. Відчувши недомагання, вона одразу здала аналізи в обласній інфекційній лікарні. Перший тест на коронавірус виявився позитивним, другий і третій — негативними.

«Ми можемо говорити про перший задокументований випадок одужання пацієнтки», — заявив в. о. директора департаменту охорони здоров’я Андрій Васько.

У Львівській обласній клінічній лікарні перебувають 46 пацієнтів, а на самоізоляції — 109. У 120 пацієнтів діагноз не підтвердився. Дві особи перебувають у відділенні інтенсивної терапії.

На Львівщині розпочали масове тестування експрес-тестами водіїв автобусів, тролейбусів, соціальних і медичних працівників — усіх тих, хто працює з людьми. Це дасть змогу зібрати дані про хворих і спрогнозувати ситуацію у Львівській області, а саме — пік спалаху, навантаження на медичну інфраструктуру.

Першими пройшли тестування водії, які забезпечують пасажирські перевезення у Львові. Чотири бригади у складі сімейного лікаря та медсестри в Пустомитівському районі провели експрес-тестування 70 осіб, які повернулися з-за кордону. У всіх результати негативні. А ось у Львові під час тестування у водійки трамвая тест виявився позитивним. Її відправили на обсервацію, а трамвай — у парк на дезінфекцію. Позитивним виявився тест і в однієї медсестри львівської лікарні.