Боротьба за здоров’я нації починається... з підвищення добробуту чиновників. Таке шокуюче відкриття зробили херсонці, котрі ознайомилися із проектом обласної програми протидії поширенню гострих респіраторних захворювань, схваленим розпорядженням голови ОДА Юрія Гусєва № 288. Адже у переліку заходів з цієї самої «протидії» першим пунктом фігурує «забезпечення додаткових виплат до заробітної плати окремим категоріям працівників Департаменту здоров’я обласної державної адміністрації, які забезпечують життєдіяльність регіону» (цитата). Для них хочуть отримати аж 850 тисяч гривень з регіональної скарбнички! Причому на підвезення медиків на робочі місця у період епідемії призначається рівно стільки ж. А, приміром, на інформування населення про безпечну поведінку — взагалі учетверо менше (всього 200 тисяч гривень).

Не дивно, що така «боротьба з епідемією» на користь власних кишень управлінців украй обурила мешканців краю. Обурення вже вихлюпнулося у ЗМІ — скептичними публікаціями — та в соціальні мережі. А якби не карантин, громадські активісти вже б вийшли й на мітинг під стіни «білого дому», аби належним чином «подякувати» держслужбовцям за таку щиру турботу.

Утім, люди сподіваються, що ідея нажитися на загальній біді все ж таки не пройде. Адже фінансування програми ще належить затвердити на сесії депутатам обласної ради. І їм варіант із винагородою чиновникам може не сподобатися так само, як не сподобався електорату.

Херсон.