Але говорити про якийсь конкретний варіант поки що рано. На цьому наголосив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час першої віртуальної зустрічі з представниками Європейської Бізнес Асоціації. У заході також брав участь міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко.

"Нині ніхто у всьому світі не здатен дати конкретний прогноз, – зазначив, зокрема, керівник уряду. – Разом із бізнес-спільнотою ми відпрацьовуємо стратегію подолання наслідків і виходу з цієї кризи. У нас є кілька сценаріїв. Але говорити про них конкретно поки що зарано". Утім, він зауважив, що в Україні нині зосереджено потужний кадровий ресурс – люди, які працювали за кордоном і повернулися на батьківщину. "Кабінет Міністрів працює над програмою створення "швидких робочих місць" у різних галузях. Сотні тисяч людей, які повернулися в Україну і мають дуже якісні навички, робочий досвід і корпоративну культуру – це гарний ресурс для розігріву економіки. Бізнес має спробувати їх залучити", – сказав Д. Шмигаль.

Водночас, як повідомляється на офіційному сайті Кабміну, Прем'єр-міністр підкреслив, що уряд має позитивні сигнали від міжнародних фінансових установ, зокрема від МВФ та Світового банку. І запевнив: "Будемо мати хороший фінансовий ресурс, щоб пройти цей непростий період".

Виконавчий директор Європейської Бізнес Асоціації Анна Дерев'янко подякувала за конструктивний діалог із бізнесом і висловила сподівання, що такі зустрічі відбуватимуться на регулярній основі. "Нам вдалося проговорити чимало питань щодо макроекономічної стабільності, енергетики, логістики, можливих варіантів підтримки бізнесу тощо, – наголосила вона. – У такий непростий час важливо мати постійний зв'язок та синергію бізнесу з владою, щоб розуміти, чи в правильному напрямі рухається країна та що ще можемо зробити, щоб вистояти в період цієї кризи. Тож із нетерпінням чекаємо наступного обговорення".

Прем'єр-міністр звернув увагу на те, що нині весь світ перебуває в умовах невизначеності та непередбачуваності, але уряд зробить усе можливе, щоб бізнес легко виходив із кризи.

Фото з сайту kmu.gov.ua.