Говорили також про обмеження скупчення людей та режим проведення богослужінь. «Маємо зробити все, щоб убезпечити українців від епідемії коронавірусу, – наголосив глава держави. – Великдень – це завжди важливий період для людей, період єднання родин. Упевнений, що українці розуміють, що в цей важливий час треба ще й берегти найближчих».

З огляду на складну ситуацію, що склалася в медиків на Тернопільщині, та їхнє звернення до Президента й уряду, головний санітарний лікар Віктор Ляшко вже вирушив у регіон. На місці він розгляне проблему забезпечення медичних працівників засобами захисту та дасть відповіді на всі поточні питання, які турбують лікарів і місцевих мешканців.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов поінформував про те, що відбувається ліцензування українських підприємств для виготовлення препаратів, які допоможуть долати COVID-19 на початкових стадіях та уникати ускладнень. У МОЗ уже напрацювали протокол лікування хворих на коронавірус.

Секретар Координаційної ради з протидії поширенню COVID-19 Кирило Тимошенко повідомив про прибуття нової партії тестів – 100 тисяч одиниць. Також додав, що підписується контракт про закупівлю реагентів, яких вистачить на проведення одного мільйона тестів. «На початку наступного тижня їх відправлять до регіональних лабораторій», – зазначив К. Тимошенко. Додатково до областей уже відвантажують першу партію багаторазових захисних костюмів для лікарів. До кінця наступного тижня медичні заклади отримають 12 тисяч одиниць такого захисного одягу. Закупівля необхідних спецзасобів та обладнання відбувається на постійній основі, наголосив Кирило Тимошенко. А Президент зазначив, що повинна відбуватися перевірка їх доставки в медичні заклади.

Фото: president.gov.ua