На знімку: директор філії ПАТ "Смарт-Холдинг" у Маріуполі Олександр Трубачов.

Розуміючи рівень загрози COVID-19, "Смарт-Холдинг" і Міжнародний благодійний фонд Вадима Новинського одними з перших відгукнулися на заклик Президента В.Зеленського і Штабу по боротьбі з епідемією коронавірусу при Офісі Президента України надати підтримку в боротьбі з поширенням інфекції.

Докладніше про здійснювані кроки на шляху протидії COVID-19 розповідає директор філії ПАТ "Смарт-Холдинг" у Маріуполі Олександр ТРУБАЧОВ:

– Уже першим спеціальним авіабортом, організованим за ініціативи Президента, в Україну були доставлені закуплені нами 10 апаратів штучної вентиляції легенів (ШВЛ), 850 комплектів захисного одягу і 1000 медичних окулярів для медперсоналу. Апарати ШВЛ та засоби захисту для медиків вже доправлені в лікарні Києва, Херсона, Чернівців та Маріуполя та інших міст.

Після прибуття другого борту з Китаю ми передали в Донецьку область костюми біозахисту та респіратори високого класу N95 і N99 для медпрацівників. Такі ж засоби індивідуального захисту поставлені в Херсонську, Миколаївську, Запорізьку, Дніпропетровську, Харківську області. Медики зараз на передовій, і питання забезпечення їхнього захисту – на першому місці.

Представниками "Смарт-Холдингу" і Міжнародного благодійного фонду Вадима Новинського триває додаткова закупівля костюмів біозахисту, медичних масок, респіраторів, засобів дезінфекції та іншого медобладнання. Все це розподіляється в медичні заклади країни, в тому числі Донецької області.

Особливу увагу ми продовжуємо приділяти людям похилого віку, які перебувають у зоні підвищеного ризику. Фахівці нашого благодійного фонду спільно з представниками бізнес-присутності адресно доправляють продуктові набори ветеранам і літнім людям Києва, Херсона, Миколаєва та Київської області. Раніше така сама підтримка за спільної ініціативи акціонерів Метінвесту Ріната Ахметова і Вадима Новинського надана людям старшого віку в Маріуполі.

Донецька область.

Фото автора.