Запаси вологи через заморозки та відсутність дощів на полях продовжують знижуватися. Тому аграрії Чернігівщини на два тижні раніше строку розпочали весняно-польові роботи, намагаючись використати хоча б наявну вологу в ґрунті.

Тож ранні зернові та зернобобові культури уже засіяно на майже 15 тисячах гектарів, що становить 22 відсотки до запланованого. Як повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації, зокрема засіяно 7,9 тисячі гектарів ячменю, 4,9 тисячі гектарів вівса, майже по тисячі гектарів пшениці та гороху. А окремі господарства уже сіють і кукурудзу на зерно, соняшник та цукровий буряк.
Аграрії зазначають, що озимі та плодові культури в доброму стані і продовжують розвиватися. В області підживлено майже 96 відсотків озимих культур та майже 98 відсотків озимого ріпаку, інформує наш власкор Василь ЧЕПУРНИЙ.

— Головним завданням для керівників сільгосппідприємств Здолбунівського району, що на Рівненщині, на сьогодні є те, як правильно та ефективно провести посівну кампанію і водночас дотримуватися правил карантину, щоб не ризикувати життям і здоров’ям працівників, — розповідає голова Здолбунівської РДА Леонід Власюк. — Усі агроформування працюють у звичному для них режимі, з дотриманням карантинних заходів. Працівники забезпечені засобами індивідуального захисту. Також проводиться дезінфекція основних засобів та територій сільгосппідприємств.

Аграрії завершують сівбу ранніх ярих зернових культур та розпочали сівбу пізніх культур. За тиждень-два, залежно від погоди і температур, масово сіятимуть соняшник, кукурудзу та сою, повідомляє Здолбунівська РДА.