Про це заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

«Здоров’я незаконно засудженого громадянина України Володимира Якименка погіршується — протягом тижня підвищена температура тіла до 38 градусів та сухий задушливий кашель. Однак комплексного медобстеження та відповідного лікування він не отримує», — написала Л. Денісова в Фейсбуці.

Людмила Денісова також повідомила, що адміністрація виправних колоній, де утримуються Айдер Саледінов, Теймур Абдуллаєв, Узеір Абдуллаєв та Еміль Джемаденов, поміщає їх до ШІЗО, що негативно впливає на їхній стан здоров’я та викликає загострення хронічних захворювань.

Крім того, всіх незаконно засуджених громадян України утримують в камерних приміщеннях з неналежними умовами без забезпечення засобами індивідуального захисту та необхідними лікарськими препаратами, що в умовах пандемії COVID-19 піддає їх життя небезпеці і може мати фатальні наслідки. Людмила Денісова закликала уповноважену з прав людини в РФ Тетяну Москалькову вжити необхідних заходів з метою захисту прав громадян України, забезпечити належні умови тримання і необхідну медичну допомогу всім незаконно засудженим громадянам України. Вона звернулася з проханням до міжнародних правозахисних організацій  використати всі наявні механізми для забезпечення прав незаконно утримуваних громадян України.