На знімку: працівників олійножирового комбінату на робоче місце пропускають тільки у захисній масці і після вимірювання температури тіла.

Що зроблено для збереження здоров’я трудівників?

Виробничий процес не зупинили навіть після того, як частину колективу довелося перевести працювати у віддаленому режимі. Насамперед це стосується офісних працівників. Декому з робітників надали оплачувані відпустки.

Технологічні лінії не зупиняли. Запасів сировини вистачає. Комбінат відвантажує продукцію, виконує контракти.

За словами голови правління, депутата Вінницької обласної ради Дмитра Чаленка, керівництво взяло на себе відповідальність за турботу про здоров’я робітників у нинішніх непростих умовах. Закуплено засоби захисту, дезінфектори та дезінфікуючі матеріали. На прохідну пропускають тільки у захисних масках, там же вимірюють температуру, створені бригади систематично дезінфікують приміщення, а також територію.

— Кожен працівник проінструктований стосовно дотримання правил гігієни, а також вимог карантинних заходів. Їх виконання контролює штаб з протидії коронавірусу, — каже Дмитро Чаленко.

Голова Вінницької облдержадміністрації Владислав Скальський під час одного з брифінгів для журналістів навів приклад організованого підвезення робітників олійножирового комбінату до роботи і назад. Для цього комбінат використовує власний транспорт.

Крім того, комбінат допомагає боротися з епідемією місту. Як стверджує фінансовий директор депутат Вінницької міськради Алла Власюк, за кошти підприємства придбали засоби захисту для медичних працівників, зробили внесок у благодійний фонд «СтопВірус», надали понад п’ять тисяч пляшок олії для одиноких малозабезпечених містян. Обговорюють можливість подальшої підтримки громади.

Нагадаємо, Вінницький олійножировий комбінат поставляє продукцію у понад 50 країн.

Фото з сайту Моя Вінниця.