Таку статистику наводить офіційний сайт Президента України.

«Перший день ініціативи продемонстрував успішність задуму із запуском нового формату здобуття знань. Свідчення цього — високі показники переглядів телеканалів, які транслюють уроки», йдеться у повідомленні.

За даними компанії Nielsen, у понеділок, 6 квітня, майже третина глядачів ранкового ефіру дивилася саме «Всеукраїнську школу онлайн», інформує Офіс Президента. Загальна аудиторія першого дня проекту — понад 3,3 млн «учнів» різного віку.

На офіційній YouTube-сторінці Міносвіти кількість переглядів за останні дві доби сягнула майже двох мільйонів. Найпопулярнішими тут були заняття з фізкультури за участю українських зірок. Однак головним критерієм успішності проекту є позитивні відгуки учнів, батьків та вчителів, наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, що нині уроки з 11 предметів для учнів 5—11 класів транслюють 11 телеканалів. До ініціативи долучаються й інші телеканали та медіаплатформи. Зокрема, онлайн-уроки стануть доступними для перегляду на «Київстар ТБ». Також тривають відповідні переговори з регіональними каналами.

Підготувала Анна СМІЛЯНСЬКА.