Про це сьогодні на брифінгу заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Він додав, що 6 230 громадян готові залишатися за межами країни. "Вони перебуватимуть на постійному зв'язку з посольствами, консульствами й отримуватимуть необхідну допомогу", – розповів міністр.

Також він підкреслив, що евакуація буде проводитися за умов проходження обсервації. "Колеги з Міністерств розвитку громад та територій, внутрішніх справ та інфраструктури завершують побудову архітектури обсервації, щоб усе працювало злагоджено і створювало мінімальний дискомфорт для наших співгромадян після повернення", – запевнив Дмитро Кулеба.

Ще одна важлива проблема, з якою нині стикаються українці, які застрягли за кордоном, – це завершення строку дії полісів страхування. "Люди виїжджали на певний період. Він уже сплив, а вони все ще перебувають за кордоном. У зв'язку з цим я доручив провести консультації зі страховими компаніями", – розповів міністр. За його словами, нині без чинного полісу залишилися 1 546 українців.

Окрім повернення наших громадян, МЗС нині активно шукає можливості отримати медичні препарати та обладнання, які допомагають у боротьбі з коронавірусом. Зокрема, Дмитро Кулеба повідомив, що днями до України прибуде борт з ОАЕ з санітайзерами, бахілами, медичними захисними комбінезонами та іншим, що допоможе медикам у роботі. Також він подякував уряду Японії, який включив Україну до двадцятки країн, яким надсилається препарат фавіпіравір ("Авіган"), що полегшує перебіг захворювання.

Фото tsn.ua.