Серед хворих — 594 медичні працівники. 119 пацієнтів одужали, 98 померли. За добу зафіксовано 270 нових випадків захворювання. Про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Він зазначив, що МОЗ кожного дня аналізує ситуацію, епідеміологічний стан в Україні та інших країнах, які починають послаблювати карантинні обмеження.

«При можливості покращення епідеміологічного стану, коли ми бачитимемо, що можемо дуже покроково зменшувати карантинні заходи, ми одразу почнемо це робити. Але нині у нас карантин до 24 квітня, ближче до цієї дати ми проаналізуємо і прийматимемо рішення. Звісно, це відбуватиметься після святкування Великодня», — наголосив Максим Степанов.

Міністр закликав українців цього року Великдень відсвяткувати онлайн, щоб не наражати на небезпеку себе та інших.

Як повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці головна лікарка Олександрівської клінічної лікарні Києва Людмила Антоненко, щодоби до медзакладу надходять пацієнти у середньому і тяжкому стані. Вона також зазначила, що нині в інфекційних відділеннях лікарні перебувають 74 пацієнти. У 49 підтверджено коронавірус, у 19 — підозри, 61 поставлено діагноз «пневмонія». Троє пацієнтів перебувають у реанімаційному відділенні, один підключений до апарату штучної вентиляції легень.

За словами лікарки, за останній тиждень спостерігається тенденція до збільшення кількості госпіталізованих від 10 до 17 на добу. Пік захворюваності може припасти на період після Великодня.

«Не виключаємо, що найближчим часом ми можемо мати пік захворюваності, особливо після Великодніх свят, з урахуванням великої кількості інфікованих священиків та, імовірно, парафіян», — додала Людмила Антоненко.