Із них 54 — у Чернівцях. Загалом зафіксовано 546 випадків.

«За один день 84 випадки. З них 54 підтверджені випадки зараження коронавірусною інфекцією в мешканців Чернівців. Ще тиждень тому, минулого вівторка, у місті було встановлено 5 інфікованих, тепер 54. Давайте згадаємо і задумаємось. Це люди, які інфікувались не за кордоном, вони не їздили нікуди, а заразилися тут, вдома. Якщо сьогодні вони встановлені, це означає, що інкубаційний період становить уже 2—3 тижні. Ті три тижні тому, коли гарно сяяло сонце і масово люди пішли відпочивати, ще не усвідомлюючи великої небезпеки внутрішнього поширення інфекції на території області», — заявив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук.

Крім того, голова зазначив, що лише за останній тиждень кількість хворих зросла на 300 осіб. Тому за рекомендацією державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, наступними вихідними на Буковині знову діятиме особливий режим. Розпочнеться він о 13.00 у суботу, 18 квітня, і триватиме до 6.00 вівторка, 21 квітня. Сергій Осачук вкотре закликав священиків та мирян не гратися з вогнем, перечекати біду, а паску освятити онлайн.

Водночас при Чернівецькій ОДА створили гарячу лінію для медичних працівників. На неї просять звертатися усіх, кому бракує засобів захисту для роботи з пацієнтами, хворими на коронавірус. Телефон: +380 (95) 881 20 38.

В область уже прийшли захисні костюми для медиків від Фонду Петра Порошенка, а депутат Верховної Ради від Чернівецької області Михайло Папієв передав обласній лікарні від Дмитра Фірташа найновішу модель апарату штучної вентиляції легень, аналогів якому в області нема.