16 населених пунктів чотирьох сільських рад Нікольського району на Донеччині — Кальчицької, Зорянської, Кас’янівської та Малоянисольської — об’єднались у Кальчицьку сільську ОТГ.

Ухвалення всіх рішень на рівні сільських рад щодо створення Кальчицької ОТГ відбулось у березні. На початку квітня Донецька ОДА спрямувала до Центрвиборчкому звернення про призначення перших виборів голови та депутатів сільської ради Кальчицької об’єднаної громади, як це передбачено законодавством.

Актив новоствореної громади переконаний: якщо правильно організувати функціонування соціальних та інфраструктурних об’єктів, налагодити автобусне сполучення між населеними пунктами, то громада буде самодостатньою й зручною для проживання.

Бюджетоутворюючим підприємством Кальчицької ОТГ є місцевий кар’єр. Сусідня Зоря багата на земельні площі, податкові надходження з яких забезпечуватимуть збалансованість бюджету. У ХХ столітті села Кальчик і Зоря входили до складу однієї ради, допоки у 80-х роках минулого століття їх не роз’єднали. Отже, теперішнє об’єднання мешканці громади сприймають ще й як відновлення історичної справедливості на місцевому рівні.