Про це в ефірі одного з телеканалів повідомила т.в.о. міністра освіти і науки України Любомира Мандзій.

Такі новації пояснюють неможливістю проведення у 2020 році олімпіад через перспективи продовження карантину, які нині не виключаються. Як повідомляв «Голос України», раніше Міністерство освіти вже скасувало частину всеукраїнських олімпіад. Цьогоріч мав проводитися IV етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з 26 навчальних предметів, однак у зв’язку із запровадженням загальнонаціонального карантину (на першому етапі — до
3 квітня) МОН оголосило про скасування олімпіад із 17 предметів та перенесення термінів проведення решти. Тепер учнівські інтелектуальні змагання скасовано всі.

«Що стосується четвертого етапу всеукраїнських олімпіад... Ми не будемо їх проводити, зважаючи на те, що ми не знаємо на сьогодні термінів проведення карантину», — зазначила т.в.о. міністра освіти, яку цитує Osvita.ua.

Тож цього року традиційних додаткових балів під час вступу до вишів призери не отримають. «Усі будуть у рівних умовах. Тому ніхто в Україні не отримає бали за результатами проведення IV етапу учнівських олімпіад», — уточнила Любомира Мандзій (на знімку).