У зв’язку з пожежами на Житомирщині місцева влада здійснює попередній підрахунок збитків, завданих місцевим жителям, а Кабінет Міністрів розгляне питання компенсації цих збитків уже на цьому тижні. Про це повідомила прес-служба Президента України. На нараді Володимира Зеленського з урядовцями та представниками правоохоронних органів було зазначено, що орієнтовна сума завданої шкоди становить 25 млн грн. Унаслідок надзвичайної ситуації було відселено майже півсотні людей, жертв серед населення немає. Повідомляється, що багато згорілих будівель були порожніми.

Лісові пожежі на території 9 лісгоспів Житомирської області почалися 16 квітня і через поривчастий шквалистий вітер швидко розповсюдилися на значні території. Найбільші площі — понад 4 тисячі гектарів — вогонь охопив в Овруцькому районі. До гасіння пожежі було залучено понад 960 чоловік особового складу, 157 одиниць техніки, пожежну авіацію, важку інженерну техніку Збройних Сил України та пожежний потяг зі 120 тоннами води. Вогонь знищив або пошкодив 43 нежилі та 38 жилих будівель. Найбільше постраждали села Середня та Нижня Рудня, Острови, Магдин і Личмани. З них було евакуйовано більш як 50 осіб, яким надали тимчасове помешкання у сусідніх селах. Після того як пожежу у цих населених пунктах локалізували, їхні мешканці вирішили повернутися додому і відбудувати пошкоджені оселі.

20 квітня перший заступник голови ОДА, керівник оперативного штабу з протидії лісовим пожежам Володимир Федоренко зустрівся з жителями району для уточнення обсягів необхідної допомоги. «Разом із народними депутатами Арсенієм Пушкаренком, Артемом Кунаєвим та в. о. голови Державної екологічної інспекції Єгором Фірсовим зустрілися з постраждалими. Пообіцяли і фінансову допомогу. Буде відкрито особовий рахунок в одній із банківських установ та запрацює гаряча лінія для підтримки постраждалих від вогняної стихії. Запевняємо, що ми не залишимо людей на самоті з проблемою», — повідомив він.

Фото зі сторінки Володимира Федоренка у Фейсбуці.