Про карантин не забули, але й свято краси не скасували. У ботанічному саду Херсонського державного університету відкрилося свято тюльпанів, заплановане ще до впровадження карантинних обмежень.

Тепер на площі в чотири сотих гектара тут буяють усіма кольорами веселки майже 2,5 тисячі тюльпанів більш як двох десятків сортів (на знімку), десять сортів нарцисів та гіацинтів . Відчути тонкий аромат і погуляти алеями нині не можна, а от помилуватися цим чудовим видовищем — скільки завгодно. Для цього тільки треба зайти на офіційний сайт держуніверситету.

З коштами в бюджетних установ сьогодні сутужно, тож окреме питання — звідки вони взялися на організацію свята тюльпанів. Відповідь проста: торік у тому самому ботанічному саду відбувся фестиваль хризантем. Тоді жодних обмежень на відвідування не було, тому помилуватися ними прийшли тисячі городян. А гроші, які вони сплатили за вхідні квитки, витратили на тюльпани. Так з осіннього фестивалю й народилося весняне свято. Але це ще тільки початок.

Проректор Херсонського державного університету Максим Винник каже, що є плани створити на базі ботанічного саду найбільшу та найбагатшу колекцію квітів у регіоні. До того ж у будь-кого є можливість не тільки в цьому допомогти, а й особисто обрати саме ту рослину, яку хочеться побачити в живій колекції. Для цього треба лише зробити спонсорський внесок на спеціальний рахунок ботанічного саду. І зробити приписку: «троянда» чи «півники».

Фото надано ХДУ.