У вівторок міністр туризму Греції Харіс Теохаріс в ефірі телеканала Sky розповів про проблеми цього важливого сектору економіки й повідомив, що в уряді обговорюється ідея запровадження для всіх закордонних гостей, які влітку побажають відпочити на морі, так званого «паспорта здоров’я». Яким має бути цей документ, хто його повинен видавати, як здійснюватиметься в’їзд за ним до країни, міністр не повідомив. Тому поле для фантазій — величезне.

Міністр спрогнозував, що цього року активний туристичний сезон буде обмежений в часі й може тривати лише три місяці — з червня по серпень. Правда, не виключив, що він може затягтися і до листопада, але зауважив, що це залежить не тільки від погоди, а й від ситуації з поширенням коронавірусу. Харіс Теохаріс також констатував, що в туризмі очікується 50-відсотковий спад прибутків. На його думку, Греції не варто цього року розраховувати на приїзд відпочивальників із країн, які не входять до Європейського Cоюзу.

Власники п’яти найбільших готельних мереж Греції не були настільки оптимістичні, як міністр. В інтерв’ю газеті Кathimerini вони заявили, що, на їхню думку, туристичний сезон не почнеться раніше липня. А це збільшить їхні збитки. Тому закликали уряд запровадити полегшення податкового навантаження  для всіх готелів і ресторанів, які порожнітимуть у травні й червні.