Документ визначив, як уряд може використовувати стратегічний підхід для забезпечення конкурентоспроможності та інноваційності оборонного сектору. Також тепер стане зрозуміло, як ця сфера може краще стимулювати інвестиції і процвітання у Великій Британії.

Згідно з постановою уряду, міністерство оборони очолить міжурядову групу, що тісно взаємодіє з промисловістю, парламентом та іншими зацікавленими сторонами. Результати будуть використані в більш широкій інтегрованій

Доповіді в сфері зовнішньої політики, оборони, безпеки і міжнародного розвитку, яку уряд нині запроваджує.

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес, зокрема, наголосив:

«Наші відносини з промисловим сектором мають вирішальне значення для збереження позиції Великої Британії як військової держави першого рівня. Стратегія забезпечить нам найкращі можливості для підтримки промисловості, гарантуючи при цьому найпередовіші світові можливості для наших Збройних сил».

Багато британських оборонних та охоронних підприємств сьогодні стрімко розвиваються, але є ще низка проблем. У Стратегії буде розглянуто вплив на галузь темпів технологічних змін, потреби в інноваціях і партнерстві, а також посилення конкуренції із зарубіжними компаніями, труднощі із забезпеченням необхідних навичок. Крім того, Стратегія передбачає шляхи розв’язання проблем і те, як уряд може максимізувати потенційні можливості.

У галузі оборони і безпеки працюють сотні тисяч людей по всій Великій Британії. Від будівництва військових кораблів у Шотландії і бронетехніки у Вельсі до виробництва літаків в Англії і супутників у Північній Ірландії. Торік міністерство інвестувало 19,2 млрд фунтів стерлінгів у промисловість, торгівлю і зайнятість.

За словами міністра оборони Джеремі Куїна, британські відомства оборони і безпеки відіграють вирішальну роль у підтримці нашого глобального впливу і відносин з союзниками, а також у підтримці зайнятості та економічного зростання по всій країні.

Газета «Достижения» (Манчестер) за матеріалами The Ministry of Defence (MOD).