Особливу увагу сторони приділили питанню звільнення 18 українських моряків, які перебувають у місцях позбавлення волі на території Лівії, серед яких чотири члени екіпажу танкера «Captain Khayyam» та 14 членів екіпажу танкера «Рута».

Дмитро Кулеба підтвердив, що Україна і надалі визнає Уряд національної згоди, а також підтримує територіальну цілісність Лівії. Він також запросив Мухамеда Сіялу відвідати Україну з візитом, коли обставини дозволятимуть це зробити.

Окрім того, 23 квітня відбулася телефонна розмова Дмитра Кулеби з міністром закордонних справ Азербайджанської Республіки Ельмаром Мамед’яровим. Сторони відзначили активний характер україно-азербайджанського діалогу, зокрема співпрацю в протидії поширенню COVID-19, повідомляє прес-служба МЗС. Також окремою темою розмови стало обговорення результатів офіційного візиту Президента України Володимира Зеленського до Азербайджану (16—17 грудня 2019 року). Міністри обмінялися запрошеннями здійснити офіційні візити в Україну та Азербайджан.