Денис Шмигаль, Василь Буджак, Владислав Криклій, Едуард Прощук (зліва направо).

Один з об’єктів — міст через річку Луква в селі Боднарів Калуського району. Через нього проходить важлива транспортна артерія — автошлях Н-10 Стрий — Мамалига. Капітальний ремонт переправи розпочали ще 2006 року, та через брак фінансування зупинили.

«Наприкінці минулого року разом із Денисом Шмигалем, тоді головою Івано-Франківської облдержадміністрації, провели робочу зустріч на мосту в Боднарові із міністром інфраструктури Владиславом Криклієм, за участю народного депутата Едуарда Прощука, щодо відновлення ремонту. Від слів до справ минуло небагато часу. В січні урядовою постановою передбачено кошти для початку робіт. Завдяки злагодженим діям парламентаріїв від Прикарпаття, голови Укравтодору Олександра Кубракова, міністра інфраструктури Владислава Криклія, Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля уряд виділив фінансування для завершення будівництва», — наголошує керівник Служби автодоріг Василь Буджак.

У 2006 році капітальний ремонт мосту в Боднарові розпочала організація, на якій працював виконробом, а згодом начальником Любомир Семанів. Нині він здійснює контроль за роботами як заступник начальника Служби автодоріг.

«У рамках капітального ремонту передбачено організацію трьохсмугового дорожнього руху. Працівники ТОВ «ПБС» упорядковують земполотно, армують та бетонують перехідні плити на під’їздах до вже спорудженої половини нового мосту. Далі підрядне підприємство влаштує гідроізоляцію та два шари асфальтобетону на мосту і підходах до нього. Після організації руху однією частиною мосту розберуть старий і розпочнуть будівництво другої черги», — розповідає Любомир Семанів.

Автор проекту — обласний відділ ДП «УКРДІПРОДОР». Технічний нагляд здійснюють ТОВ «Незалежна інжинірингова компанія» та ДП «Дорожній контроль якості». Ремонт виконується  в рамках державної програми «Велике будівництво» та з дотриманням карантину.

Фото з архіву.