В Івано-Франківському регіональному офісі Програми «ULEAD з Європою» переконані, що завдяки згуртованості та взаємодопомозі легше пережити складні часи та спільно реагувати на виклики.

Команда Івано-Франківського регіонального офісу Програми «ULEAD з Європою» організувала серію зустрічей онлайн із керівниками об’єднаних територіальних громад Прикарпаття. Разом обговорюють виклики перед ОТГ в умовах надзвичайної ситуації. Діляться кращими підходами до вирішення проблем, як-от, приміром, у Калуському, Долинському та Рожнятівському районах.

«Наша ОТГ перебрала лише первинний рівень медицини, але вона створена на базі районного центру, тож має досвід у формуванні мобільних бригад, які виїжджають на виклики із підозрою на коронавірус. Так само посильно допомагаємо Долинській ЦРЛ, де лікують таких хворих», — поділився досвідом голова Долинської ОТГ Володимир Гаразд.

Заступниця голови Брошнів-Осадської ОТГ Наталія Олексюк розповіла, що в громаді за кошти резервного фонду закупили тести на COVID-19. Перевіряють усіх мешканців із підозрою на коронавірус. Запустили «гарячу лінію», куди можуть звертатися жителі по допомогу.

«Об’єднуємо інформацію про ситуацію в ОТГ, щоб поділитися досвідом, виявити спільні проблеми та даємо поради щодо їх вирішення», — розповідає радник із питань децентралізації регіонального офісу Програми Максим Чопей. Зі свого боку представник облдержадміністрації Валерій Крецул повідомив про дії влади щодо боротьби із поширенням коронавірусної інфекції. Такі само мости довіри відбулися і з Представництвом ЄС в Україні та колегами із Польщі та Словенії. Адже сила — в єдності та цінностях, на яких базуються організації. Саме завдяки згуртованості та взаємодопомозі легше пережити складні часи та спільно реагувати на виклики, переконані в регіональному офісі Програми «ULEAD з Європою».

На знімку: зустрічі онлайн керівників ОТГ.

Фото Максима ЧОПЕЯ.