Цього тижня проект «Всеукраїнська школа онлайн» охопив і наймолодшу аудиторію: у вівторок і четвер з 9.00 до 10.00 ранку почали транслювати уроки для початкової школи. Онлайн-заняття можна переглянути на YouTube-каналі МОН та чотирьох телевізійних каналах.

Зокрема, уроки для першого класу транслює «Піксель», для другого — телеканал «UA: Перший», для третього — «UA: Культура», для четвертого — «ПлюсПлюс».

Проект започаткували спільними зусиллями Офісу Президента України, Міністерства освіти і науки, Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), PinchukArtCentre, Національного художнього музею України, проекту «Книга-мандрівка. Україна» та громадської спілки «Освіторія».

Телеуроки вестимуть більш як 20 педагогів. Зйомки відбуваються у столичній Новопечерській школі.

Програма розрахована на п’ять тижнів і передбачає заняття з чотирьох предметів: українська мова, математика, наука та мистецтво. Кожен урок триватиме 15 хвилин, що є оптимальним часом для цієї вікової категорії у форматі теле- та онлайн-лекцій, повідомляє сайт Президента України.

Нагадаємо, що онлайн-уроки для 5—11-х класів стартували ще 6 квітня. Їх транслюють щодня, з понеділка до п’ятниці, з 10-ї ранку, на 11 телеканалах та YouTube-каналі МОН. Щоб заняття були доступні дітям з особливими освітніми потребами, їх супроводжують субтитрами та перекладають жестовою мовою. З часом такий супровід матимуть усі уроки YouTube-каналу, запевняють у МОН.

Вл. інф.