Рішення про це прийнято на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Підставою є постанова № 14 головного державного санітарного лікаря України від 27 квітня 2020 року.

За інформацією сайту Вінницької міськради, дозволено відновити роботу агропродовольчих ринків та роздрібну торгівлю продовольчими товарами з лотків. Фахівці головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області мають провести обстеження щодо створення належних умов і дотримання вимог профілактичних заходів із протидії поширенню коронавірусної хвороби. Повинні бути складені відповідні акти обстеження, а також видано наказ про відновлення роботи кожного окремо взятого об’єкта.

Встановлено графік роботи ринків: у робочі дні з 10.00 до 14.00, у вихідні та святкові — на дві години довше, тобто до 16.00.

— Маємо навчитися жити поруч з інфекцією, — зазначив один із посадовців міськради. — Для цього треба відпрацювати механізм співіснування в умовах високого ризику захворювання. Інакше не виживуть дрібні фермери.

Торгівля обов’язково має здійснюватися з дотриманням протиепідемічних заходів. До того ж і продавцями, і покупцями.

Загалом на ринках обласного центру сільськогосподарською продукцією торгують 2,5 тисячі фермерів та підприємців. Їхню роботу припинили у зв’язку із запровадженням у країні карантину.