За добу підтвердилося ще 60 випадків. Із них 21 — у Чернівцях.

Є 19 осіб, які двічі пройшли тестування і отримали негативні результати. Загальна кількість тих, хто одужав, сягнула 98. Ліжок у лікарнях поки що вистачає. Крива зростання недуги сповільнюється.

«Ми маємо багато медичних установ, не всі, які були визначені госпітальними базами для лікування пацієнтів саме з коронавірусною хворобою. Загальна кількість ліжок у цих лікарнях становить 2783. Із цієї кількості на сьогодні пацієнтами зайняте лише 501. Тож 2282 ліжка залишаються вільними», — запевнив голова ОДА Сергій Осачук.

На жаль, у Чернівцях уже встановлено 16 дітей із лабораторно підтвердженим діагнозом «COVID-19».

Із них четверо одужали, і це чудово. Але тільки четверо, а не 16. Восьмеро перебувають на амбулаторному лікуванні, один — у відділенні інтенсивної терапії, троє — в інфекційному відділенні. Ще 8 — з підозрами на коронавірусну інфекцію. З них один — в інфекційному відділенні, один потребує інтенсивної терапії, шестеро лікуються амбулаторно. Про це розповів чернівецький міський голова Олексій Каспрук.

Окрім того у Чернівцях зафіксовано 83 випадки із дітьми, які контактували із пацієнтами, в яких підтверджено коронавірус. Це 51 вогнище. Також встановлено 30 дітей, які контактували із особами, у котрих підозрюють коронавірус.

Чернівці.