А також над приведенням до ладу навчальних закладів у селах ОТГ, допоки у них немає дітей. До речі, ці села б’ють рекорди в Україні за рівнем народжуваності.

Голова Старосільської громади Михайло Кузьмич (на знімку) розповів, що зробили капітальний ремонт школи у селі Переходичі (тут 110 учнів) — перекрили її, облаштували фасад, добудували вбиральні. Розпочали роботи з капітального ремонту школи в селі Вежиця (тут 270 учнів). Теж перекриють дах, облаштують фасад.

Приємний сюрприз після виходу з карантину чекатиме і на молодь: створюють два футбольні поля зі штучним покриттям у Старому Селі та Дроздині. За кошти громади найближчими днями очікується шкільний автобус.

Тобто в поліській глибинці, до якої віднесено села ОТГ, бо вони за 72 кілометри від райцентру Рокитне, неподалік кордону з Білоруссю, теж не сидять склавши руки.

Та головна подія, на яку чекають мешканці ОТГ, — відкриття нової пекарні у Старому Селі. Під неї капітально відремонтували одне з приміщень колишнього радгоспу, яке не використовувалося. Тепер воно невпізнанно змінилося після того, як до нього доклали рук будівельники.

— Уже завезли обладнання для пекарні, — розповідає Михайло Кузьмич. — Залишилося тільки змонтувати його. Це буде комунальна пекарня, де випікатимуть хліб за соціальними цінами. Адже майже 300 сімей (переважно багатодітні) ОТГ живуть за рахунок соцдопомог. Та й села наші віддалені від райцентру, а хліб споживати хочемо щодня, та ще й свіжий. Тож самі випікатимемо. Адже тільки в центральному селі ОТГ — Старому Селі — мешкають 4,5 тисячі осіб. Хліб завозитимемо і в інші села нашої ОТГ, а також сусідні. Почнемо з п’яти робочих місць у пекарні, а якщо справа буде успішна, то й розширюватимемо штат. Нині через систему ProZorro хочемо придбати «хлібовозку».

Рівне.

Фото Старосільської ОТГ.