Її встановили в Центрі первинної медико-санітарної допомоги № 3.

Як пояснив один з авторів розробки депутат міськради Володимир Онофрійчук, у модулі застосовано два види технологій дезінфекції: стандартна та ультразвукова. Процес дезінфекції відбувається тоді, коли людина проходить через модуль, довжина якого становить три метри. З розпилювачів, розміщених у верхній частині, розсіюється так званий холодний туман. За словами Онофрійчука, таку назву має технологія розпилювання дезінфікувального засобу.

— Схожі установки бачили в Інтернеті, їх використовували в Туреччині, Китаї, — каже підприємець. — Наша — вдосконалена. У ній поєднали дві системи, одна — холодної пари, друга — ультразвукової дезінфекції. Перевага ще й у тому, що істотно економляться дезінфікуючі матеріали.

Випробував на собі дію новинки директор ЦПМСД № 3 Сергій Бельц. Після проходження через модуль пояснив, що такий туман безпечний. Єдине, що потрібно робити, примружити очі, щоб не потрапив розсіяний розчин. За його словами, користуватимуться модулем медики і пацієнти не лише їхнього центру, а й міської лікарні № 1: обидва заклади розміщуються на одній території.

— Після тестування модульної установки побачимо, наскільки вона ефективна, далі розглянемо можливість виготовлення для всіх лікарень, — зазначив міський голова Вінниці Сергій Моргунов. — Такі конструкції можна встановлювати в адмінбудівлях, торговельних закладах тощо.