На засіданні виконкому Кременчуцької міськради на Полтавщині прийняли рішення про перерозподіл бюджетних асигнувань на користь пільгових категорій земляків. Ухвалили його після того як міський голова Віталій Малецький поінформував про вивільнення коштів зі скарбниці громади на загальну суму майже 121 тисяча гривень.

Ці гроші мали отримати посадовці та чиновники міськвиконкому. Однак під час карантину більшість із них переведені на дистанційну роботу вдома (крім тих, звісно, хто забезпечує безперервність процесів життєдіяльності міста й боротьбу з поширенням коронавірусу). За таких обставин, зі зменшенням навантаження при виконанні трудових обов’язків, і платять таким працівникам менше. Тож з’явилася економія фонду зарплати.

Саме заощаджені в такий спосіб кошти, згідно з рішенням міськвиконкому, спрямували профільному департаменту соціального захисту населення, щоб за ті гроші придбати 600 продуктових наборів  для нужденних земляків.

Першу сотню таких наборів у домівки самотніх стареньких людей та інших вразливих категорій населення вже принесли волонтери молодіжного парламенту Кременчука. До цієї роботи долучаються також працівники територіальних центрів соціального обслуговування Автозаводського та Крюківського районів міста.