На знімку: медсестра Галина Мороз.

Цілковитою несподіванкою для медсестри Калуської районної лікарні Галини Мороз став букет квітів на робочому місці. Його принесла власниця приватного салону MedRoom Оксана Петішка як подяку за роботу на передовій у боротьбі з коронавірусом.

Калуський район має найбільше на Івано-Франківщині, після обласного центру, офіційно підтверджених випадків COVID-19. Від початку березня всі хворі на пневмонію з цього регіону, а зокрема й ті, яким потім підтверджували коронавірус, потрапляли до цієї районної лікарні та до інфекційної. А до КНП «Калуська центральна районна лікарня» міськради — менше, проте важчих, бо там є реанімація.

ЦРЛ визначена як заклад першої лінії, тобто опорний у лікуванні коронавірусної хвороби. Відповідно, отримує оплату додаткового пакета послуг від Національної служби здоров’я. А Калуська районна лікарня як заклад другої лінії цього не матиме...

Галина Мороз за фахом — фельдшер, працює тут медсестрою фізкабінету, робить масажі.

«На початку карантину нас відправили у відпустки. Днів через десять повернулася на роботу, бо колеги телефонували, розповідали, як їм важко. Багато хворих, страшно. Захисні костюми незручні, працювати в них нелегко та незвично. Тепер роблю забір мазків із зіва на аналіз ПЛР. Це конкретна передова», — розповідає Галина.

Її товаришка Оксана Петішка багато допомагає лікарні. Букет принесла, щоб підтримати Галину як медика та друга. Перед тим придбала розподілювачі для подачі кисню до палат, засоби індивідуального захисту. На початку карантину їх не було.

«Деякі працівники звільнилися. Лишилися відважні. У нас усі — герої, від молодших сестричок — до лікарів. Було аж ніяково за той букет. Залишила на зміні для наших дівчат. Звісно, допомога волонтерів дуже потрібна.

Хочеться, щоб і з боку держави був захист та належна оплата праці медиків», — наголошує Галина Мороз.

Фото зі сторінки Галини Мороз у Фейсбуці.