Таке доручення під час учорашнього засідання Кабінету Міністрів дав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Перші обмеження карантину скасовуємо з 11 травня. Важливо, що ми вчасно запустили карантин, але не менш важливо правильно і безпечно знімати обмеження. Тому до 11 травня бізнес має бути готовий до роботи в нових умовах», — зазначив глава уряду, доручивши до кінця середи доопрацювати відповідну постанову.

Зачепивши тему продовження медичної реформи, Д. Шмигаль підкреслив, що вона має покращити роботу медичного персоналу та дати конкретний і якісний результат для всіх мешканців України. «Ми говоримо про продовження і реалізацію в повному обсязі медичної реформи з корективами, які вніс сьогодні коронавірус, бо бачимо, як працює медична система та які потреби є. І найважливіше — ми не хочемо втрачати жодного лікаря, бо кожен лікар важливий», — заявив прем’єр.

У цьому контексті глава уряду доручив міністру охорони здоров’я Максиму Степанову невідкладно розібратися, чому не всі лікарі, які перебувають на передовій боротьби з коронавірусом, отримують належні їм доплати у розмірі 300 відсотків. «Уряд свої зобов’язання виконав, перерахував до областей навіть більше коштів, ніж надійшло заявок, далі вони були спрямовані до медичних закладів», — наголосив він та запропонував провести відповідні службові розслідування щодо ненарахування зарплати медикам, які протистоять коронавірусу.

Міністр соціальної політики Марина Лазебна повідомила, що уряд розпочинає програму соціальної підтримки сімей малих підприємців, які виховують дітей. «Підприємці, які працюють на спрощеній системі оподаткування і належать до першої та другої груп платників єдиного податку, зможуть скористатися можливістю отримати фінансову допомогу на кожну дитину до 10 років», — сказала вона та зазначила, що допомога на дітей до шести років становить 1769 гривень та від шести до десяти років — 2218 гривень. Допомога призначатиметься із дня подання заяви та відповідних документів та виплачуватиметься в період карантину та протягом одного місяця з часу його завершення.

Уряд заслухав звіт керівника НАК «Нафтогаз України» щодо проведеного компанією «Deloitte» аудиту. Зокрема, у 2020 році НАК (на додаток до вже перерахованих у грудні 2019 року 8,5 мільярда гривень) сплатить до бюджету 39,7 мільярда гривень дивідендів. «Дуже важливо, що більша частина цих коштів буде спрямована на програму «Велике будівництво», тобто на дороги, школи, дитячі садочки, реконструкцію 210 приймальних відділень опорних лікарень та наповнення їх сучасним обладнанням», — зазначив Д. Шмигаль.