У мікрорайоні Завокзальний триває реалізація проекту «Модернізація системи централізованого теплопостачання міста Луцька», який передбачає встановлення в багатоквартирних житлових будинках понад 200 індивідуальних теплових пунктів.

Нині комунальне підприємство «Луцьктепло» та італійська компанія «AMARC DHS», яка є підрядником, виконують роботи із закупівлі, монтажу, випробування, введення в експлуатацію 247 простих і 7 повних індивідуальних теплових пунктів.

Цьому передували зустрічі з мешканцями мікрорайону щодо отримання згоди на проведення будівельно-монтажних робіт. Лучани здебільшого позитивно  ставляться  до такої модернізації теплопостачання: підприємство отримало 91 заяву на встановлення ІТП і лише два звернення про відмову від встановлення  системи автоматичного регулювання подачі теплоносія.

На об’єктах підрядник уже виконав підготовчі роботи з облаштування приміщень теплових пунктів. Завод, який постачатиме ІТП для Луцька, вже закупив комплектуючі на виготовлення перших 80 теплових підстанцій, ще 25 теплових підстанцій уже повністю змонтували, випробували та підготовили до відправки на будівельні майданчики. Готується проєктно-кошторисна документація для перших 20 об’єктів.

Зазначимо: підприємство  «Луцьктепло» співпрацює з Євробанком і встановлюватиме ІТП за донорські кошти. Індивідуальний тепловий пункт дає змогу керувати системою теплоспоживання. Він може автоматично регулювати тепло та керувати лічильниками.