Облаштували її тут на узбіччі дороги давненько. Тож місце те для перепочинку мандрівників уже стало, як то кажуть, насидженим.

До традиційної альтанки та інших лісових меблів у затінку дерев працівники Полтавського лісгоспу додали оригінальні декоративні прикраси. Водночас для дітей вони змайстрували пісочницю. Тож тепер зручним і комфортним буде відпочинок усією родиною. Є тут і нагадування про необхідність прибрати за собою та, власне, залишити це місце для інших таким само красивим, ошатним.

І не лише згадану «Лісову казку». Адже на Полтавщині лісівники створили цілу мережу таких рекреаційних пунктів біля доріг, які пролягають через лісові масиви. Зазвичай є тут і альтанки, і лавки та столи, гойдалки, місця для пікніків, санітарні зони тощо. Все те не лише додає зручностей подорожуючим, а й стає своєрідним запобіжником від украй небезпечних, особливо у спекотну пору, «ігор» з вогнем.

Бо одних лише закликів не наближатися до лісу з сірниками та запальничками сьогодні замало. Нерідко набагато більший ефект у боротьбі з червоним півнем та іншими «бомбами» для довкілля дає створення таких умов для відпочивальників, які не руйнують гармонії у відносинах людини з природою.

Фото зі сторінки Полтавського ОУЛМГ у Facebook.