Упродовж кількох місяців її працівники не отримують зарплати, каже парламентарій. За його словами, сума заборгованості перевищила вже 100 мільйонів гривень. "Гірники не можуть отримати зароблені гроші, – наголосив Р. Требушкін. – Звісно, це відображається на їхніх настроях та емоційному здоров'ї". 

Народний обранець повідомив, що у трудовому колективі прийнято рішення організувати ще один профсоюз для того, щоб керівництво дало відповідь на запитання про те, куди ж дівається вугілля й чому не виплачуються зарплати. Однак представників профсоюзу навіть не пустили на територію підприємства. Отже, порушено діючі норми закону, акцентує парламентарій. На підставі цих порушень підготовлено звернення до виконувачки обов'язків міністра енергетики та захисту довкілля Ольги Буславець. Від уряду очікують пояснень та відповідних заходів. 

Під час брифінгу Р. Требушкін висловив переконання в тому, що для розслідування ситуації необхідно сформувати тимчасову слідчу комісію. Це дасть змогу з'ясувати, що ж відбувається на шахті.