Питання реалізації у Званівській сільській ОТГ Донецької області програми підтримки малого підприємництва та спільний пошук шляхів організації пасажирських перевезень були обговорені під час онлайн-консультування активу громади, організованого експертами Донецького офісу Програми «U-LEAD з Європою».

Як зазначали учасники онлайн-діалогу, цього року в бюджеті громади закладено 100 тисяч гривень на підтримку малого бізнесу. Завдяки цим коштам у Званівській сільській ОТГ планують зменшити безробіття та посилити самозайнятість населення.

Обговорено на онлайн-конференції й питання транспортного сполучення між двома населеними пунктами громади — Званівкою та Верхньокам’янським. Наразі пряме транспортне сполучення між цими селами відсутнє, і доїхати до адміністративного центру Званівської ОТГ мешканці можуть лише власним транспортом або рейсовим автобусом, що курсує з Бахмута тричі на тиждень.

У такій ситуації керівництво Званівської громади розглядає можливість придбання автобуса для перевезень жителів на території ОТГ. Учасники діалогу, до якого були залучені й фінансисти, обговорювали різні варіанти придбання автобуса: шляхом оформлення кредиту комунальному підприємству, укладення договору оренди або придбання автобуса з пробігом.

Донецька область.