Досі якоїсь сформованої відповіді керівник району, де чи не найбільше серед інших територій Чернівеччини хворих на коронавірус, не отримав. У районній лікарні і далі не вистачає найнеобхіднішого, люди помирають.

Перший заступник голови Чернівецької ОДА Богдан Ковалюк лише послався на складність вирішення такого роду питань на рівні центральних органів влади. На відсутність прямого впливу обласної адміністрації на новореформовану Національну службу здоров’я, яка з квітня має забезпечувати фінансування медичних закладів на місцях. Така відповідь, звісно, ні глибоцьких медиків, ні очільника району задовольнити не може.

За його словами, «можливість забезпечення медичного процесу в Глибоцькій ЦРЛ, яка забезпечує лікування інфікованих коронавірусом із Глибоцького та Герцаївського районів, — не більш як на 7—10 днів, а далі ні коштів, ні ресурсів, ні засобів захисту... і медперсонал позвільняється».

Можливо, увагу на ситуацію, що склалася в потужно інфікованому коронавірусом районі, звернуть МОЗ та офіційний Київ. Це єдине, на що тут ще сподіваються.