Правоохоронці викликали учасника Євромайдану «для участі у слідчих і процесуальних діях».

Нагадаємо, напад на С. Стерненка стався 24 травня 2018 року в Одесі. Під час інциденту активіст смертельно поранив одного з нападників. Напередодні чоловік припустив, що слідство оголошуватиме йому підозру у вбивстві.

Підтримати С. Стерненка зібралося кілька сотень мітингувальників. Поряд із управлінням СБУ чергувало понад 30 правоохоронців. Сам активіст після виходу з будівлі СБУ заявив, що він не «підозрюваний, а потерпілий». «Я просто хочу, щоб ви зрозуміли ситуацію — ось у моїх руках три повістки про виклик. Знаєте, для чого мене викликали повістками, офіційна версія? Для того, щоб ознайомити мене з матеріалами справи, як виявляється», — повідомив він ЗМІ.

«Активізація навколо цієї справи в інформаційному полі є нічим іншим, як свідомим намаганням загострити ситуацію в публічній площині та створити додаткові можливості для подальшого тиску на розслідування. Служба безпеки в розслідуванні «справи Стерненка» керується принципами законності, об’єктивності, справедливості та бажанням встановити істину, незалежно від настроїв та політичних уподобань усіх фігурантів розслідування», — йдеться у заяві СБУ.