Фото: radiosvoboda.org

За його словами, перед ротацією всі частини й підрозділи проходять обов’язкову обсервацію. «Перед обсервацією медичний персонал оглядає військових, з’ясовує, чи не було контактів із хворими. Крім того, вибірково проводять аналізи методом ПЛР-тестів», — сказав він.

Наєв зазначив, що в районі проведення ООС удосконалили схему можливого перепрофілювання військових мобільних госпіталів на випадок масового надходження військовослужбовців, хворих на
COVID-19. Також обмежене проведення службових нарад і заходів колективної підготовки, щоб не створювати скупчення людей.

Усім, хто проходить через контрольно-пропускні пункти, вимірюють температуру безконтактними інфрачервоними термометрами. На блокпостах військовослужбовці за допомогою спеціальних хлоровмісних розчинів проводять дезінфекцію військових і цивільних автомобілів. Також обробляють місця найбільш імовірного контакту з руками людини, здійснюють дезінфекцію доріг, ділянок місцевості й зовнішніх частин будинків.

Командувач ОС заявив, що військовослужбовці, як і всі громадяни України, зобов’язані дотримуватися карантинних заходів. Захисні медичні маски потрібні військовим, які виконують завдання в районі проведення Операції об’єднаних сил, для того, щоб убезпечити їх під час контакту з особовим складом інших військових частин або із цивільним населенням під час відвідування місць торгівлі в населених пунктах.