18 травня Україна другий рік поспіль відзначає професійне свято воїнів-резервістів — громадян, які сумлінно виконали свій конституційний обов’язок із захисту територіальної цілісності України і сьогодні перебувають у готовності знову стати до лав українського війська.

Цього дня з нагоди свята командувач Об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв зустрівся та привітав представників рад резервістів першої черги військових частин, які входять до складу Командування.

— Ураховуючи важливу роль резервістів у справі захисту Вітчизни, її незалежності та територіальної цілісності, їх готовність у будь-який час стати до лав Збройних Сил України та інших силових відомств, відзначення Дня резервіста стає доброю традицією не лише у Збройних Силах, а й в Україні в цілому, — наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За словами командувача, з початком російської агресії саме воїни-резервісти були завчасно викликані до бойових військових частин на навчальні збори та направлені у складі своїх штатних підрозділів у райони бойового призначення.

— На сьогодні керівництвом Збройних Сил України зроблено багато кроків для підвищення престижу військової служби в резерві, — підкреслив він. — Це відбувається завдяки прямій комунікації між командуванням і резервістами, що дає змогу істотно піднімати рівень ефективності та якості проведення щорічних зборів, оскільки більшість проблемних питань вирішується одразу на місці.

Під час зустрічі представники рад резервістів разом із командувачем обговорили нагальні проблемні питання та поділилися думками щодо покращення військової служби в резерві.