Про це в телеефірі заявив Головний санітарний лікар МОЗ Віктор Ляшко, додавши, що «все залежатиме від епідситуації». Своєю чергою міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив під час брифінгу, що в регіонах дозволять пом’якшити карантин за наявності трьох критеріїв.

«Починаючи з 22 травня ми пропонуємо адаптивний карантин. Ми запровадимо три критерії щодо захворюваності на COVID-19: захворюваність за останніх 7 днів на 100 тисяч населення, заповненість ліжок у медзакладах, де лікують хворих на коронавірусну хворобу, — вона не має перевищувати 50 відсотків, і кількість тестувань у кожному регіоні. Всі ці критерії відповідають певному етапу, і якщо в регіоні їх дотримуються, то він може перейти на наступний етап пом’якшення. Ці етапи ми запроваджуватимемо кожні 10 днів — 22 травня, потім 1 червня, 10 червня і 21 червня», — пояснив міністр.

А поки що столиця готується до поступового скасування обмежень. Зокрема — до відкриття метро, яке має запрацювати з 25 травня. До речі, одночасно відновлять роботу і дитячі садки. Принаймні це пообіцяв Прем’єр-міністр... «На станціях нині наносять спеціальну розмітку — біля кас, турнікетів, на платформах. Щоб нагадувати пасажирам про необхідність дотримуватися дистанції й елементарних правил безпеки», — розповів на брифінгу голова КМДА Віталій Кличко. Він нагадав, що громадський транспорт столиці перейшов на систему електронного квитка. І після відновлення роботи підземки пасажири зможуть користуватися винятково електронним квитком.

За словами Кличка, місто готується до відновлення роботи наземного комунального громадського транспорту в звичайному режимі після 22 травня. «Сьогодні почали працювати ще три маршрути: від станції метро «Святошин» до житлового масиву Західний (село Чайки), з вулиці Митрополита Шептицького на вулицю Чавдар, з Бортничів — до метро «Харківська». І в наступні дні ми нарощуватимемо кількість маршрутів», — розповів він.

Проїзд у громадському транспорті поки що здійснюється за наявності спецквитків і засобів індивідуального захисту.