Всі вони передбачають повну заміну повітряних ліній сучасним самоутримним ізольованим проводом, заміну електроопор та трансформаторних підстанцій.

Найбільш масштабна робота триває у селі Глинки Рівненського району — тут наближається до завершення реконструкція понад 9 кілометрів повітряних ліній 0,4 кВ від трьох трансформаторних підстанцій. Тож мешканці Білокриницької сільської ради, до якої входять Глинки, матимуть якісніше та надійніше електропостачання, нові можливості для розвитку.

Також у Рівненському районі триває реконструкція понад 2,5 кілометра повітряної лінії 0,4 кВ у селі Решуцьк.

Крім того, роботи ведуться у селах Березове Рокитнівського, Радове Зарічненського, Малі Телковичі та Уріччя Володимирецького, Горбаків Гощанського районів, а також у райцентрах Костопіль, Корець, у Рівному по вулиці Курчатова.

— На цьому етапі реалізації інвестиційної програми буде реконструйовано приблизно 30 кілометрів повітряних та кабельних мереж, — розповів голова ПрАТ «Рівнеобленерго» Сергій Невмержицький (на знімку). — А загалом затверджена НКРЕКП інвестпрограма нашого підприємства на нинішній рік передбачає реконструкцію і технічне переоснащення понад 87 кілометрів ПЛ-0,4 кВ у десяти районах Рівненської області та у м. Рівне. Також під час реконструкцій на Рівненщині буде встановлено 19 нових розвантажувальних підстанцій та замінено 13 наявних трансформаторних підстанцій 10/0,4 кВ. Крім того, у планах — реалізація проекту з реконструкції підстанції 110/10 кВ

«Західна» у Рівному. Загальна вартість робіт із будівництва, реконструкції та модернізації мереж області, передбачених на цей рік, — 92 мільйони 668 тисяч гривень.

Фото Алли ЛІХАЧОВОЇ.