Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що на цьому етапі вводяться такі ознаки оцінки епідемічної ситуації в регіонах, як інцидентність, що враховують кількість хворих на коронавірус за останні сім днів на 100 тисяч населення. «Що змінюється? Ми вводимо певні ознаки епідемічної ситуації в регіонах, зокрема, інцидентність, коли середня кількість випадків COVID-19 на 100 тисяч населення за останні сім днів має становити менше дванадцяти осіб на 100 тисяч населення. Завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів із підтвердженим випадком COVID-19, повинна становити менше 50 відсотків, а кількість тестувань методом ПЛР та імуноферментного аналізу має становити понад 12 на 100 тисяч населення протягом останніх семи днів», — повідомив міністр, зазначивши, що послаблення протиепідемічних заходів на території регіону здійснюється на підставі рішення регіональної комісії із питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«У нас передбачено п’ять етапів. Зараз ми знаходимося на першому етапі, з 22 травня пропонуємо запровадити другий етап. І далі кожен етап — це 10 днів», — повідомив М. Степанов, зауваживши, що запровадження адаптивного карантину дасть змогу контролювати ситуацію стосовно COVID-19 та швидко реагувати на неї залежно від регіону.

Таким чином, з 22 травня можна очікувати відкриття руху міського та приміського транспорту, готелів (без ресторанів), проведення спортивних заходів (до 50 осіб без глядачів), релігійних заходів (не більше однієї особи на 10 квадратних метрів). Із 25 травня можливий запуск метро та відкриття дитсадків.

Крім того, уряд підтримав рішення про виділення з Фонду боротьби з COVID-19 2,2 мільярда гривень для Фонду соціального страхування. З них 471,1 мільйона гривень буде спрямовано на матеріальне забезпечення та страхові виплати, зокрема, одноразової допомоги членам сімей медичних та інших працівників закладів охорони здоров’я, які померли від COVID-19. Ще 1,8 мільярда гривень передбачені для виплат матеріального
забезпечення.

Уряд скасував рішення про реорганізацію Державної аудиторської служби, а також ліквідував Офіс фінансового контролю. Забезпечення діяльності Державної аудиторської служби в 2020 році здійснюватиметься у межах видатків, передбачених Офісу фінансового контролю.

Під час засідання розглянуто питання щодо початку роботи з 1 червня цього року мережі фото- та відеофіксації порушень правил дорожнього руху.