Народний депутат від фракції «Європейська солідарність» Олексій Гончаренко прокоментував ситуацію з оприлюдненням записів розмови п’ятого Президента Петра Порошенка із колишнім віце-президентом США Джозефом Байденом та колишнім держсекретарем Джоном Керрі.

«Усім моїм колегам по фракції цікаво дізнатися, хто ж намагається втягнути Україну у внутрішню американську боротьбу, виконуючи тим самим російський сценарій у намаганні позбавити Україну ключового нашого союзника — США, — заявив він. — Дуже хочу почути відповідь на це питання. Нехай ТСК, яку хочуть створити в парламенті, з цим розбереться».

Історія із записами — це провокація проти України, впевнений народний депутат. Він каже, що в такий спосіб проросійські сили намагаються вбити клин між Україною та США. «Результат зрозумілий — залишити нас сам на сам із найбільшою армією на території континентальної Європи, із ядерною державою — Росією». О. Гончаренко підтвердив, що особисто слухав ці записи. «Не експерт і не можу стверджувати правдиві вони чи ні, — наголосив парламентарій. — Але в будь-якому разі не бачу проблеми. Президент домовляється з нашим ключовим союзником. Там не обговорюються жодні корупційні моменти, не йдеться про незаконний продаж чогось чи виведення мільярдів. Президент обговорює, як державі Україна залучити фінансування від США, а не займається власним бізнесом. Чи нам не потрібна допомога США в момент, коли проти нас воює РФ? Та це єдина країна, яку боїться Путін».

«Я не бачу, як ця історія може вдарити по Порошенку, — завершив народний обранець. — А як може вдарити по країні — бачу. Мене це не дивує. Може, хоч новостворена ТСК розбереться в тому, хто ж зливає йому цю інформацію».