Про це йшлося під час зустрічі Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, голови Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики Миколи Сольського та заступника міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тараса Висоцького із представниками аграрної галузі щодо розвитку фермерських господарств.

Глава уряду нагадав, що під час внесення змін до бюджету в ньому було збережено 4 мільярди гривень для підтримки сільськогосподарських виробників. "Особливо для мікро- та малого бізнесу, тих людей, які працюють безпосередньо на землі. Ці 4 мільярди розбиваються на низку програм, безпосередньо на підтримку, на відшкодування відсотків по кредитах. Також уряд 22 квітня вніс зміни до порядку використання коштів, передбачених у держбюджеті для підтримки розвитку фермерських господарств. Найближчим часом цей важливий документ буде підписано" - повідомив він.

Д. Шмигаль також звернув увагу на проблеми, пов'язані з посухою в Одеській області, та пообіцяв страхову підтримку фермерам. "Ми хочемо чути малих фермерів і розуміти, чого вони потребують насамперед", - зазначив він.

Аграрії, у свою чергу, закликали уряд визначити галузь одним із пріоритетів у співпраці з Євросоюзом, що дасть можливість залучити додаткові кошти від європейських партнерів.

Зауважимо, що 20 травня уряд вніс зміни до постанови, яка визначає напрями та механізми надання державної підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції. Цією програмою передбачено видатки обсягом 1 мільярд гривень. Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко повідомив, що за результатами численних консультацій із профільними аграрними асоціаціями прийнято рішення, що підтримка буде спрямована, зокрема, на стабілізацію поголів'я худоби, кількості бджолосімей та поліпшення їх генетичного потенціалу, стимулювання збільшення виробництва продукції тваринництва та бджільництва, а також для створення нових потужностей для зберігання зерна. Водночас міністр звернув увагу на те, що підтримка бджільництва, яка запроваджується вперше, сприятиме збільшенню кількості промислових пасік, запровадженню простежуваності продукції бджільництва, а також підвищенню її якості та конкурентоспроможності на внутрішньому та зовнішньому ринках.