Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Такаші Кураі записав відеозвернення українською мовою, в якому привітав зі святом і зауважив, що хоче відзначити його разом з нами.

Відео привітання!

Своєрідно привітало українців Посольство Королівства Нідерланди в Україні. Посол Йоганнес де Мол (на знімку) презентував вишиванку, узор якої є поєднанням голландських та українських елементів. "Ми з гордістю представляємо нашу унікальну нідерландську "Вишиванку" - символ довготривалих відносин між Нідерландами та Україною", - йдеться в повідомлені, розміщеному на сторінці у Фейсбуці Посольства Нідерландів.

 

З нагоди Дня вишиванки у свої найліпші вишиті сорочки вбралася команда Посольства США в Україні. "Святкуйте сьогодні разом з нами й діліться вашими фото улюблених вишиванок", - закликали американські дипломатии у Фейсбуці.

Німецькі дипломати пошкодували, що цього року через пандемію не можуть зробити колективне фото у вишиванках. Та попри це "наші колеги сьогодні носять свої вишиванки - багато хто з них сповнений гордості за вишиванки, що символізують німецько-українську дружбу, як це можна побачити на нашому колажі". "Так ми хочемо показати, що ми у добрі й важкі часи підтримуємо наших українських друзів", йдеться у повідомленні, розміщеному на сторінці Посольства ФРН в Україні у Фейсбуці.

А ще посольство організувало конкурс. "У цей день ми розігруємо серед вас три німецько-українські #вишиванки! Для участі вам потрібно поставити лайк на нашій сторінці і повідомити нам до 25 травня в коментарі, яке німецьке місто ви хотіли б відвідати після закінчення епідемії коронавірусу. Бажаємо вам успіхів!" - сказано в повідомлені.

А в Посольстві Великої Британії в Україні зізналися: "Багато наших колег і колежанок із нетерпінням чекають на цей день, щоб показати свою вишиту сорочку чи сукню".

"Посольство Великої Британії, попри карантин, з радістю приєднується до цьогорічного свята... Дивіться наші фото у вишиванках, а діліться своїми у коментарях!" - йдеться в повідомленні на сторінці Посольства у Фейсбуці.


На знімку: посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс.