Вони вважають, що в країні не варто пом’якшувати правила карантину, запроваджених для борделів через епідемію COVID-19.

Саме з такою письмовою вимогою парламентарії звернулись до глав урядів федеральних земель. Вони побоюються, що відновлення роботи будинків терпимості сприятиме новому спалаху захворюваності на коронавірус, оскільки очевидно, що сексуальний контакт, як правило, неможливий за умови дотримання соціального дистанціювання. Крім того, буде складно відстежити ланцюжок контактів, адже клієнти зазвичай не оприлюднюють своє відвідування борделів. У Німеччині нині офіційно працює 33 тисячі повій. А загалом, за даними депутатів, їхня кількість становить 400 тисяч, оскільки значна кількість зайнятих у секс-індустрії – нелегалки.

Лист до урядів федеральних земель підписали 16 депутатів, серед яких – заступник голови фракції ХДС/ХСС у Бундестазі, колишній міністр охорони здоров’я ФРН Герман Грез та лікар Карл Лаутербах (СДПН). Вони вважають, що це здебільшого нелюдська та руйнівна робота, виконувати яку більшість жінок змушують. До того ж нелегальні повії не мають житла та медичного страхування і залежать від їхніх сутенерів.

Тому, на думку політиків, таким жінкам допоможе не відновлення роботи борделів, а отримання освіти, котра допомогла б їм забезпечувати власне життя в інший спосіб. Вони впевнені, що повіям слід допомогти вийти з цієї професії так, як це, приміром, зробили в Швеції – організувати мовні курси для тих, хто не володіє німецькою, забезпечити житлом, медичним страхуванням, надати психологічну допомогу.

Берлін.