"Подякувала жінкам, які залишилися самі, за мужність і приклад виховання дітей патріотами й українцями", – написала політик на своїй сторінці у Фейсбуці. До Дня вишиванки політична сила, яку народний депутат представляє в парламенті, ініціювала в регіонах низку заходів – автопробіги та флешмоби. Усе організовувалося з дотриманням необхідних карантинних пересторог, наголосила І. Геращенко.

А політична партія "Опозиційна платформа – За життя" інформує про те, що за сприяння її членів протягом майже двох місяців понад тисяча сімей Кривого Рогу та Дніпропетровської області отримали продовольчу допомогу. За словами керівника криворізького осередку Вадима Віншеля, основна увага приділяється літнім людям, малозабезпеченим та багатодітним родинам, особам з інвалідністю та ветеранам. "Це ті люди, які не тільки перебувають у групі ризику, а й потребують нашої допомоги, як ніколи раніше", – сказав він. І наголосив, що до заходів безпеки представники політичного осередку ставляться відповідально, тому продуктові набори збирають і доставляють із дотриманням усіх санітарно-епідеміологічних вимог.

Натомість заступник голови парламентської фракції "Батьківщина" Іван Крулько наголошує на тому, що нині допомоги від держави очікує цілий сектор – аграрний. "Держава мусить підтримати аграріїв, які постраждали від засухи", – зазначає він. А відтак інформує, що його колеги зареєстрували у Верховній Раді законопроект № 3519. На сайті політичної партії "Батьківщина" повідомляють, що документом пропонується виділити півтора мільярда гривень безповоротної фінансової допомоги аграріям, які постраждали від посухи. Коментуючи таку ініціативу, І. Крулько каже: "Держава має підтримати фермерів, у яких, за даними Мінекономрозвитку, через брак опадів загинуло 385 000 гектарів посівів. Деякі з фермерів, особливо на Одещині, уже втратили від 50 до 100 відсотків посівів озимих і ще матимуть втрати ярих зернових. Не кажучи вже про те, що фермери не змогли реалізувати урожай ранніх овочів через карантинні заходи й зазнали колосальних збитків". Народний депутат також зауважив, що для багатьох фермерів відсутність підтримки держави означатиме, що їхні підприємства збанкрутують і вони більше ніколи не зможуть відновити свою діяльність. А надання допомоги збереже робочі місця, працюючі підприємства і дасть людям надію на відновлення та розвиток діяльності.

Вл. інф.

Фото зі сторінки Ірини Геращенко і Фейсбуці.