У засіданні взяли участь члени ВГО "Національна платформа "Жінки за мир" з різних регіонів України – представниці центральних та місцевих органів виконавчої влади, депутати місцевих рад, лідери громадських організацій, профспілок та експерти.

У ході конференції голова правління ВГО "Національна платформа "Жінки за мир" Ірина Касьян підбила підсумки роботи національної платформи, а також поінформувала про плани організації на 2020 рік. Зокрема, вона зазначила, що основним завданням платформи є захист матері і дитини. З цією метою була створена Рада матерів, яка має представництва на місцях і опікується проблемами дітей.

У засіданні взяла участь народний депутат Наталія Королевська – співзасновниця ГО "Національна платформа "Жінки за мир", яка наголосила на важливості активізації роботи Ради матерів з метою підтримки дітей.

Під час конференції, як повідомляє Інформаційне управління апарату Верховної Ради, були обговорені проблеми, з якими стикаються діти і сім'ї в умовах пандемії коронавірусу. Зокрема, йшлося про повернення дітей з інтернатних закладів у сім'ї, які часто не готові забезпечити дітям елементарні умови. Також порушувалися питання про необхідність матеріальної допомоги з боку держави сім'ям з дітьми, організації проведення дистанційного навчання і зовнішнього незалежного оцінювання, організації відпочинку та оздоровлення дітей, емоційного клімату в сім'ях з дітьми в умовах карантинних обмежень.

Учасники засідання прийняли рішення приєднатися до звернення UNICEF, яка висловила стурбованість стрімким зростанням дитячої бідності через COVID-19 і закликала Президента України, парламент, уряд та місцеву владу вжити термінових ефективних заходів соціального захисту для пом'якшення наслідків коронавірусу.

Модератор засідання директор Інституту соціального захисту громадян Світлана Науменко поінформувала, що напрацьовано план законодавчої роботи, направленої на підтримку дітей.

Фото rada.gov.ua.