За його словами, кабінет міністрів особливу увагу зверне на сектор туризму, якому завдано найвідчутнішого удару. Ці заходи допомоги він назвав сезонними. Зокрема, вони передбачають зниження ПДВ із 24 до 13 відсотків для ресторанів, кафе, барів та інших закладів громадського харчування. Буде знижено й податки для готелів.

Серед довгострокових заходів, які торкнуться усіх громадян країни, – зниження вартості проїзду в усіх видах транспорту (в потягах, на пасажирських суднах і поромах, у літаках, автобусах, метро, тролейбусах) з 1 червня цього року. Якщо раніше квиток на рейс Афіни – Іракліон (Крит) і назад коштував 123 євро, то тепер – 112 євро. Кому не по кишені й ця ціна, то він на найпопулярнішому напрямку може скористатися послугами морського транспорту: квиток на Крит і назад на пором замість 54 євро тепер коштуватиме 48 євро. Проїзд у будь-якому виді міського транспорту замість 1,40 євро обійдеться 1,20 євро.

Обрадував Міцотакіс і власників особистого транспорту, а також власників транспортних компаній, повідомивши, що такси на проїзд платними магістралями збільшуватися цього року не будуть, хоча раніше їх планувалося плавно підвищувати.

На відродження економіки уряд має намір загалом спрямувати 17 мільярдів євро, частину з яких сподівається отримати від Європейського Союзу за програмою SURE.

Фото tovima.gr.